In Főételek, Receptek

A pisztrángot lehet egyszerűbben is sütni, ám ha nem kiszáradt, összesült halat szeretnénk enni, a legbiztosabb módja a sóburokban való sütés. Az így készített ízletes és puha halat pedig kínáljuk roppanós salátával.

Diéta fázisok: 2. fázis3. fázis4. fázis5. fázis

Hozzávalók:

A sült halhoz:

1 konyhakész pisztráng
1 ág friss rozmaring
1 kg nagy szemű só

A salátához:

5 dkg párolt sárgahüvelyű zöldbab

2 szál szárzeller

3 közepes retek

5 dkg kígyóuborka

só és frissen őrölt bors

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. A pisztrángot megmossuk, majd szárazra töröljük, aztán belül megsózzuk és megborsozzuk, végül belefektetjük a rozmaring ágat. Egy akkor tepsibe, amekkorában kényelmesen elfér a hal, beleszórunk annyi nagy szemű sót, hogy az jó ujjnyi vastagon álljon benne, 1-2 cm-rel nagyobb területen, mint amilyen széles és hosszú a hal. Ráfektetjük a pisztrángot a sóágyra, aztán a halra öntünk még sót annyit, amennyi teljesen elfedi azt. Végül egy kevés vízzel körbespricceljük, hogy jó kis kéreggé süljön majd össze. A tepsit 30 percre a sütőbe toljuk.

Amíg sül a hal, összeállítjuk a salátát.

A szárzellert és a babot ujjnyira, a retket és a kígyóuborkát pedig dobókockányi darabokra vágjuk, majd az egészet egy közepes méretű tálban alaposan összeforgatjuk.

Amikor elkészült a hal, kivesszük a sütőből és kanállal óvatosan megcsapkodva feltörjük a sókérget. Végül a sótól megtisztított halat a zöldségsalátával tálaljuk.

1 nagy adag lesz belőle.

Tipp:

Hámozz! Ha csak nem szuperzsenge szárzellert kaptál a boltban, érdemes néhány percet tölteni az előkészítésével. A zöldséghámozót a szárzeller minden oldalán vékonyan húzzuk végig, így eltávolíthatjuk róla a külsején végigfutó kemény, fás rostszálakat.

Kapcsolódó:

KERESÉS

Pin It on Pinterest

eat clean fehérjediétaCsirke csípős zöldségrizzsel