A MÓDSZERÜNK NEM CSAK A DIÉTA

A módszerünk része a táplálkozástudomány, a pszichológia és az emberi odafigyelés

Eat Clean Diet program

Az Eat Clean – Tiszta Diéta program egy komplex életmódváltó program, amelyben kortól, nemtől függetlenül tudunk segíteni az egyre inkább elterjedt elhízáson, és az elhízásból eredő egészségügyi problémákon. Az alapja egy ketogén típusú diéta, amely 5 szakaszból áll. Az elején megvonja, majd folyamatosan visszaadja a szervezetnek a szénhidrátot, ezáltal folyamatosan normál cukorszintet tart fent, illetve kiürítve a glikogén raktárakat, ketózis állapotot tart fent. A szervezet éhezés nélkül elkezdi felhasználni a felesleges zsírraktárakat. A diéta minden esetben személyre szabott, a kéthetente esedékes konzultáció és állapotértékelések során mérések igazolják a folyamatos zsírszázalék és zsigeri zsír csökkenését és emellett az izomzat épülését.

A kívánt testsúly eléréséhez és a fogyás beindításához szükséges, hogy a konzultáció során megbeszélt étrendet szigorúan tartsuk be, a fehérjetermékeket 3 óránként elfogyasszuk, ebédre és vacsorára a fehérje termék mellé kötelezően a felsorolt zöldségekből minden nap együnk.

Az előírt mennyiségű EatCleanDiet fehérjeterméket, az előírt folyadék mennyiséget és a hagyományos ételeket csak kizárólag együttesen fogyasztva érhetjük el a kitűzött súlyt, így jut a testünk elegendő mennyiségű fehérjéhez és tápanyagokhoz.

Amennyiben csökkentjük a fehérjebevitelt, úgy alacsony energiatartalmú diétára változtatjuk a fehérjediétát, és nem az elraktározott zsírból, hanem a hasznos izomtömegből fogunk fogyni. A magas ásványianyag és nyomelem veszteség miatt szükséges a vitamin és az ásványi anyagok pótlása, ezért napi szinten fogyasszunk ásványi anyagokban gazdag táplálékkiegészítőt (MG, Króm, Kalcium) minimum 1500 mg C-vitamint és multivitamint, amelyek kiválasztásában minden alkalommal segítünk. Ha a személyre szabott étkezések mellett mégis éhes lenne, a fogyasztható zöldségek listájából mennyiségi korlátozás nélkül bármennyit fogyaszthatunk a nap folyamán. Az ételek ízesítéséhez kizárólag a megengedett fűszereket lehet használni, mert más fűszerek használata csökkenti a diéta eredményességét (pl. jelentős éhségérzetet okoz).

A diéta alatt az ételeket csak sóval, borssal és őrölt chilipaprikával készítjük, a fogyasztható zöldfűszerekkel kiegészítve.

Tiltott termékek listája:

  • tejtermékek (szója, mandula, kókusz, rizstej és egyéb tejhelyettesítő is).
  • cukor, nyírfacukor, méz, egyéb édesítőszer, cukorhelyettesítő
  • olaj, zsiradék
  • gyümölcsök

A fogyókúra fázisai

eat clean fehérjediéta

1. fázis – időtartama 5 nap

Ezalatt a szervezetből az elraktározott cukor, szénhidrát, és méreganyagok elkezdenek kiürülni és feláll a ketózis állapota. Ez a fázis az anyagcsere felgyorsítására, a méregtelenítésre és a fogyás beindítására szolgál. A méregtelenítés mellett ezekben a napokban a testünk elkezdi a zsírraktárakban felhalmozott zsírt energiává alakítani. Az első fázis célja a ketózis elérése, amely a megemelt tiszta fehérjebevitellel, a fogyasztható zöldségek és az előírt vízmennyiség fogyasztásával történik.

eat clean fehérjediéta

2. fázis

A kezdő súly és az „álomsúly” közötti különbség mértékének megfelelően ennek a szakasznak a hossza minden esetben egyénfüggő. Ebben a szakaszban zajlik a súlyvesztés legjelentősebb mennyisége. A második szakasz a ketózis fenntartására szolgál és beindul a test zsírégetése. Az első fázisban kizárólag zöldségfélék fogyaszthatóak a fehérjetermékek mellett, míg a második fázisban megjelenik a hús is. Pl. csirkemell, pulykamell, pisztráng, fogas, süllő vagy tőkehal.

eat clean fehérjediéta

3. fázis – időtartama 2 hét

Ebben a szakaszban lassul a fogyás, cél az új testsúly és az új testösszetétel stabilizálása. A harmadik szakaszban elkezdjük célzottan visszavezetni a táplálkozásunkba az egyszerű szénhidrátokat is. Ilyenek pl. a gyümölcsök, a sovány joghurt, a minimális mennyiségű extra szűz olíva olaj használata.

eat clean fehérjediéta

4. fázis – időtartama 2 hét

Ebben a szakaszban folytatjuk a szénhidrátok visszaépítését a táplálkozásba és a jojo-hatás elkerülése érdekében folytatjuk az elért testsúly stabilizálását. Ebben a szakaszban már mindenféle hús és hal fogyasztható, kivéve a sertéshúst. A 4. fázisban egy-egy marék rizs vagy 2 db főtt burgonya vagy 1 szelet barna kenyér már fogyasztható.

eat clean fehérjediéta

5. fázis

A személyre szabott életmód- és étkezési tanácsadást követően a már megváltozott, egészséges életmódunk elstartol. Az Eat Clean Diéta program végére hozzászokunk a rendszeres, napi többszöri táplálkozáshoz, egészséges élelmiszerek fogyasztásához, és tulajdonképpen észrevétlenül úgy váltunk életmódot, hogy szinte észre sem vesszük, hogy fogyókúráztunk. Nincs hiányérzet az édességek, desszertek után. Mindenki megtalálja a kedvenc ízeit. Az Eat Clean termékek a diéta befejezését követően is fogyaszthatóak, hiszen amellett, hogy segítik az ideális testsúly megtartását, egészségesek is.

KERESÉS

Pin It on Pinterest