A MÓDSZERÜNK NEM CSAK A DIÉTA

A módszerünk része a táplálkozástudomány, a pszichológia és az emberi odafigyelés
jelentkezem!

A DIÉTA

Az Eat Clean – Tiszta Diéta program egy olyan komplex életmódváltó program, amelyben kortól, nemtől függetlenül tudunk segíteni az egyre inkább elterjedt elhízáson, és az elhízásból eredő egészségügyi problémákon. Az alapja egy ketogén típusú diéta, amely 5 szakaszból áll. Az elején megvonja, majd folyamatosan visszaadja a szervezetnek a szénhidrátot, ezáltal folyamatos normális cukorszintet tart fent, illetve kiürítve a glikogén raktárakat, ketózis állapotot tart fent. A szervezet éhezés nélkül elkezdi felhasználni a felesleges zsírraktárakat. A diéta is minden esetben személyre szabott, a 2 hetenkénti konzultáció és állapotértékelések során mérések igazolják a folyamatos zsírszázalék és zsigeri zsír csökkenésé,t és emellett az izomzat épülését.

MI A KETÓZIS?

Ketózisról – az orvosi definícó szerint – akkor beszélünk, ha a vérben felszaporodnak a “ketonok”. Ez akkor fordul elő, ha a máj glikogén-tartalékai (cukortartalékok) kiürülnek.

Ekkor a test érzékeli, hogy a mindennapi működéshez szükséges cukor elfogyott, és más energiaforrásra van szükség a sejtek számára. Például magas minőségű, fehérje alapú élelmiszerre.

HOGYAN MŰKÖDIK A SZERVEZETÜNK A KETÓZIS ALATT?

Amikor a szervezettől megvonjuk a szénhidrát utánpótlást, a máj elkezdi a vérbe nyomni a tartalék glükózt. Egyúttal arra is felkészül a test, hogy tartósan nem lesz szénhidrát, és ezért más fajta táplálékot kell a sejteknek biztosítanunk. Közben a vércukorszint kontrollja végig tökéletesen működik és beindul glükoneogenezis.

A glükoneogenezis folyamat az, amikor glükózt nem juttatunk a szervezetbe, de az akkor is képes magának legyártani valamennyit az elraktározott zsírtartalékainkból. Vagyis a testen tárolt zsírpárnák elkezdenek “feloldódni”, a zsír elúszik a vérben a májhoz, a zsírból glükóz és ketonok keletkeznek. A keletkezett glükózt és ketonokat az agyunk, valamint szervezetünk többi sejtje hasznosítja. Tehát a ketózis állapotáról akkor beszélhetünk, amikor a májban glükoneogenezis zajlik. Az pedig akkor zajlik, ha a glikogén-raktárak már ürülnek, a táplálkozás során pedig nem kap további szénhidrátot.

Bizonyos népcsoportok, például az Eszkimók és az Iniutok is egész életüket ketózisban élték, és ismeretlenek voltak náluk a civilizásiósnak nevezett betegségek…

TÚLSÚLYOM VAN?

A BMI indexed:

Eredmények:
18,5 alatt: sovány
18,5–24,9: normál testsúly
25–29,9 : túlsúlyos
30 vagy több: elhízott

MIT FOGYASZTHATUNK AZ EAT CLEAN – TISZTA DIÉTA PROGRAMBAN?

Programunkban a ketogén alapú diétát, egyénre szabottan 2 hetente összeállított Eat Clean termékcsomagok fogyasztásával tesszük hatékonnyá. A magas fehérje tartalmú Eat Clean termékek, több száz ízben és típusban készülnek, rendkívül alacsony szénhidráttartalommal, és magas minőségű, modern táplálkozástudományi háttérrel az EU-ban. A termékkínálatban megtalálhatóak a shake italok, levesek, desszertek, omlettek, sütemények, kekszek, müzli és csoki szeletek, rendkívül nagy ízválasztékban. Olyan sok féle és fajta az Eat Clean termékkínálata, hogy egyszerűen nem lehet ráunni. A termékek jelentős része glutén mentes.

Emellett, a klasszikus étkezésekben is a program által meghatározott ételeket lehet és kell is fogyasztani. (Meghatározott zöldségfélék nyersen, párolva vagy grillezve, valamint meghatározott fehér húsok, főzve, párolva, grillezve.)

Az egyénre szabott vízmennyiség elfogyasztása hozzájárul a program sikeréhez.

AZ EAT CLEAN – TISZTA DIÉTA FÁZISAI

Eat Clean - Tiszta Diéta - 1. fázis

1. fázis: Időtartama 5 nap. Ezalatt a szervezetből az elraktározott cukor, szénhidrát, és méreganyagok elkezdenek kiürülni és feláll a ketózis állapota.

Eat Clean - Tiszta Diéta - 2. fázis

2. fázis: A kezdő súly és az „álomsúly” közötti különbség mértékének megfelelően ennek a szakasznak a hossza minden esetben egyénfüggő. Ebben a szakaszban zajlik a súlyvesztés legjelentősebb mennyisége.

Eat Clean - Tiszta Diéta - 3. fázis

3. fázis: Időtartama 2 hét. Ebben a szakaszban az egyszerű szénhidrátok visszavezetése is zajlik.

Eat Clean - Tiszta Diéta - 4. fázis

4. fázis: Időtartama 2 hét. Ebben a szakaszban az összetett szénhidrátok visszavezetése is zajlik

Eat Clean - Tiszta Diéta - 5. fázis

5. fázis: Személyre szabott életmód és étkezési tanácsadást követően a már megváltozott, egészséges életmódunk startol. Az Eat Clean Diéta program végére a fogyasztók hozzászoknak a rendszeres, napi többszöri táplálkozáshoz, egészséges élelmiszerek fogyasztásához, és tulajdonképpen észrevétlenül úgy váltanak életmódot, hogy szinte észre sem vették, hogy fogyókúráztak. Nincs hiányérzet az édességek, desszertek után. Mindenki megtalálja a kedvenc ízeit. Az Eat Clean termékek a diéta befejezését követően is fogyaszthatóak, hiszen amellett, hogy segítik az ideális testsúly megtartását, egészségesek is.

  AZ EAT CLEAN DIÉTA HATÁSAI A SZERVEZETRE

  Jelentős súlyvesztés, testzsír-százalék csökkenése, tartós fogyás

  Egészséges táplálkozási szokások és életmód kialakulása

  A vitalitás visszanyerése, állandósult magasabb energiaszint, kisebb fáradékonyság

  Sikerélmény, ezáltal az önbizalom visszanyerése, kiegyensúlyozottabb társas-kapcsolatok kialakítása mind a magánéletben, mind a munkaerőpiacon

  Pin It on Pinterest